Startdag

Lidgeld

Door lidgeld te betalen, word je lid van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Dit lidgeld dient voor meer dan alleen verzekering. Om onze plaatselijke scouts- en gidsenwerking te ondersteunen staat er een hele pedagogische en administratieve staf klaar. Deze ondersteuning bestaat zowel uit vrijwilligers die allerlei projecten coördineren als vormingsmomenten en begeleiding voor de leiding, alsook het ontwerpen van websites of het verzorgen van public relations. Maar ook het afsluiten van goede verzekeringspolissen, het verzorgen van de ledenadministratie en het opmaken en versturen van facturen behoren tot die ondersteunende taken. Om deze ondersteunende diensten te kunnen aanbieden voor een scouts- en gidsenwerking voor heel Vlaanderen zijn er dan ook centjes nodig. Het lidgeld is naast overheidssubsidies de belangrijkste bron van inkomsten waar Scouts en Gidsen Vlaanderen kan over beschikken.

Het lidgeld aan Scouts en Gidsen Vlaanderen is een standaardbedrag. Onze scoutsgroep verhoogt dat bedrag met 3 euro om onze eigen kosten te verrekenen. Hiervoor krijgen jullie in ruil het jaarteken, drinken op zondagactiviteiten en knotsgekke activiteiten. Het lidgeld zal dan ook net zoals andere jaren 37 euro bedragen.

UPDATE: Vanaf 1 maart 2021 zal je maar de helft van het lidgeld moeten betalen aangezien het scoutsjaar dan al voor de helft gevorderd is. Het lidgeld bedraagt voor leden die dan pas aansluiten 20 euro. Het verminderd lidgeld zal voor hen 5 euro bedragen. Meer informatie rondom het verminderd lidgeld kan je terugvinden op https://www.scoutsbets.be/financiele-ondersteuning/.

Is het moeilijk om dit bedrag in 1 keer te storten? Dan kan u dit ook in verschillende schijven betalen. Neem dan contact op met de groepsleiding zodat zij hiervan op de hoogte zijn. Bekijk ook zeker volgende info: https://www.scoutsbets.be/financiele-ondersteuning/

Hoe betalen?

Bedrag: €20

Rekeningnummer: BE54 7343 2016 7097

Mededeling: lidgeld + naam lid + tak

Heeft jou zoon en/of dochter zin om in het scoutingavontuur te stappen, dan ben je altijd welkom op onze startdag. Er zijn infostandjes per tak voorzien waar je al uw vragen kan stellen.

Inschrijven is ook mogelijk via onderstaand formulier.

Wij verhogen het door Scouts en Gidsen Vlaanderen vastgelegde lidgeld met 3 euro. Hiervoor krijgen jullie in ruil het jaarteken, drinken (water) op de zondagactiviteiten, in de koude maanden krijgen de leden een warme chocomelk en zorgt de leiding voor knotsgekke activiteiten.

Wij hopen dat deze en andere kosten van scouting betaalbaar zijn voor u. Mocht dat niet zo zijn, dan zoekt de groepsleiding in alle vertrouwen graag mee naar een oplossing hiervoor.