GDPR

De “GDPR” oftewel  “General Data Protection Regulation” ging officieel in werking op vrijdag 25 mei 2018.
Als scoutsgroep doen wij de nodige aanpassingen om in de loop van het werkjaar 2018-2019 volledig in orde te zijn met deze wetgeving.

Het volgende bestand bevat ons privacybeleid privacyverklaring_B2404G. Hierin vinden jullie meer info over welke gegevens we verzamelen en hoe we deze verwerken.

Persoonsgegevens

Bij inschrijving vragen we de volgende gegevens:
• Volledige naam
• Telefoonnummer
•  E-mailadres
•  Adres
•  …( Zie privacyverklaring)

Dit doen we om je lidmaatschap te vestigen, om je te verzekeren, …

Het verstrekken van de identificatiegegevens en persoonlijke gegevens is verplicht voor het lidmaatschap bij Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw. Indien deze gegevens niet verstrekt worden, kan er geen aansluiting zijn.
Gegevens worden rechtstreeks verkregen van de betrokkene en/of zijn ouder(s) of voogd.

Wil je niet dat we jouw gegevens bewaren, dan kan je dit altijd aan ons laten weten.

Verwerking

De eventuele gegevens die we van jullie krijgen, zijn veilig bij ons.
Onze groep verwerkt heel wat gegevens in het kader van het lidmaatschap en de bijhorende contractuele relatie.

De gegevens worden onder andere gebruikt voor:
• Een vlotte werking van de groep en de ledenadministratie
• Het verzekeren van elk aangesloten lid
• Communicatie over de werking van onze groep
• Het organiseren van de wekelijkse activiteiten en evenementen
•Het versturen van het maandblaadje en nieuwsbrieven

Bij vragen contacteer zeker de hoofdleiding.