financiële ondersteuning

1 op 7 leeft in armoede
10 % wordt geboren in een kansarm gezin

Moeten zij daarom van alles onder de mat schuiven, moeten zij daarom aan de zijlijn blijven staan?
Nee! Iedereen verdient het om mee te spelen in het spel.

Wij willen er als jeugdvereniging zijn om alle kinderen plezier te gunnen, ondanks hun “stand” in de sociale klasse. In een jeugdvereniging is iedereen evenwaardig!

We weten dat het niet eenvoudig is voor ouders om te laten weten dat ze moeilijk rondkomen. Maar we willen jullie helpen met ‘Scouting op maat’.
Is het kostenplaatje van scouting een drempel voor jullie? Doe dan zeker beroep op de mogelijkheden die er bestaan!

Neem in alle discretie contact op met iemand van de groepsleiding.
Samen kunnen we naar jullie luisteren, om jullie beter te verstaan. Maar vooral om scouting mogelijk te maken voor iedereen.

Heel wat diensten betalen een deel van het inschrijvingsgeld terug en het is ook fiscaal aftrekbaar. Ga dus zeker langs bij je ziekenfonds, de jeugddienst, het OCMW, enz.
Hoeveel ze terugbetalen, en wat je daarvoor moet doen, verschilt van dienst tot dienst.